Pages

Subscribe:

2008. december 31., szerda

Magazin cover



Magazin címlapján szerepelhetsz!

hogyan?

Készíts saját magazin cover-t (címlapborítót), aminek Te vagy a címlaplánya :) aztán eldicsekedhetsz az ismerősöknek vagy kiteheted a világhálóra!

Ingyenesen, gyorsan, pikk-pakk feltöltöd a képet, beírod a címlap szövegét, pár kattintás és már kész is, indulhat a magazin terjesztése :)

Ez a nagyszerű szerkesztő is a Bigugelabs.com oldalán található!

2008. december 30., kedd

Adjunk keretet a képeinkhez


Különböző kereteket adhatunk a képeinkhez, akár lepecsételt bélyeget is készíthetünk a Bighugelabs.com oldalán.

Teljesen ingyenes, regisztrálni sem kell, csak feltöltjük a képet, kiválasztjuk a keretet és már menthetjük is el vagy elküldhetjük azonnal emailben vagy feltölthetjük a Flickr-re

Érdemes kipróbálni, meglepni vele ismerőseinket!

2008. december 28., vasárnap

Képszerkesztő - Artweaver

Otthoni felhasználásra alkalmas egyszerű képszerkesztő program az Artweaver, mely “kiköpött” Photoshop külsőre és működésre egyaránt ( a Photoshop CS4-hez már nem nagyon hasonlít).



Azt persze egyáltalán nem jelenthetjük ki, hogy egy grafikai stúdióban képes helyettesíteni a Photoshopot, de például otthoni felhasználásra szinte tökéletes választás, mondjuk egy hobbi weboldal grafikájának elkészítéséhez. Bár fontos lehetőségek hiányoznak belőle a Photoshophoz képest (például maszkolás), de a legfontosabb eszközök (klónozás, színátmenet, kitöltés, számos testre szabható ecsettípus, rengeteg szűrő és effekt) mind rendelkezésre állnak. A szűrőkhöz a kor szokásainak megfelelően van Szűrő galéria is, így könnyen kiválaszthatjuk, melyik illene éppen a munkához. A Photoshopban megszokott és kényelmesen használható rétegeffektek közül itt sajnos csak az árnyékot találjuk meg, ráadásul szöveg esetében a használata a szerkeszthetőség elvesztésével jár, de hát nem lehet minden nap karácsony...
A gyorsbillentyűk többsége is egyezik a Photoshopéval.
A program saját formátumában rétegekkel együtt menthetjük el képünket, de PSD-be sajnos nem ment rétegekkel, és ha megnyitunk egy PSD fájlt, annak is elvesznek a rétegei.

Az Artweaver három nagyon pozitív tulajdonsággal rendelkezik: az indulását és a működését tekintve is gyors, tud magyarul (indítás után az Edit/Preferences menüpontban állíthatjuk át magyar nyelvre), és akár telepítés nélkül is használható egy USB memóriakulcsról, vagyis hordozható képszerkesztőnek is kitűnő választás (ehhez a portable változatot kell letöltenünk).

A készítők honlapjáról további szűrőket is letölthetünk hozzá, illetve letölthető egy XnView plug-in is, hogy a népszerű képnézegető program is ismerje az Artweaver saját képformátumát (AWD).
Az Artweaver tehát egyáltalán nem győzheti le a Photoshopot, ám kezdőknek több mint elég, amit ez a program tud.




Forrás: techline.hu

2008. december 13., szombat

Képszerkesztő - HeliosPaint




Ingyenesen letölthető - HeliosPaint - képszerkesztő program, könnyen, egyszerűen kezelhető, érdemes kipróbálni.

2008. december 6., szombat

Zoomr

A Wikipédiában találtam a Zooomr oldalára, ezt írják:

A Zooomr egy kép-, video-, fotó-megosztó rendszer a weben. A BlueBridge Technologies Group készítette 2005-ben digitális képek megosztására. 2006-tól nyilvánosan is használható.
Sok tekintetben a szolgáltatás a jól ismert Flickr-en alapszik, de szolgáltatásai eltérnek tőle.
Jelenleg nincs ismert határa a képmennyiségnek, vagy a lehívható adatmennyiségnek.
és van embed kód, amit bemásolhatunk weboldalakba pl. az alábbi képet azzal tettem ide.

慈愛

2008. december 5., péntek

Különleges kép

A gyerekek építik kockákból?





Érdemes ellátogatni, erre az oldalra, mert nagyon sok fantasztikusan érdekes képet tettek fel.

2008. december 4., csütörtök

Picasa

Azért ne feledkezzek meg a Picasa-ról, melynek van egy ingyen letölthető szoftvere, amivel a képeinket tudjuk rendezgetni, szerkeszteni, hogy aztán feltöltsük az ingyenes Webalbumba, ahol lehetőségünk van megosztani a képeinket, illetve megtarthatjuk csak saját magunknak.

A Picasa egy fényképek kezelésére, rendezésére, módosítására használható számítógépes program. Egyszerűen végezhető vele színkorrekció, vörösszem-eltávolítás és képkivágás. Funkciói közé tartozik a fényképezőgépen tárolt képek beolvasása, diavetítés, nyomtatás, és a képek időrendi listázása is - írja a wikipédia.

2008. december 3., szerda

Online naptár készítő

Egy olyan oldalt találtam, ahol készíthetünk egyszerű naptárat, és nem kell letölteni a gépünkre semmiféle programot.
Választhatunk a gépünkről képet, pár kattintás és már kész is a naptár, amit vagy azonnal kinyomtathatunk, vagy elmenthetjük jpg formátumban.

és itt az oldal

Ugyanitt található egy formula, amivel levelet küldhetünk gyerekeknek a Télapó aláírásával, érdekes.... de csak angol nyelven ír....

utólag a naptár készítésből minta:



A kiválasztott képet a program méretre igazítja, nem kellett vele semmit csinálni, nincs vele mit elrontani, ha nincs nyomtatónk, elküldhetjük fotókidolgozásra az elmentett képet és egy szép egyedi naptárunk lehet illetve elajándékozhatjuk....