Pages

Subscribe:

2009. február 23., hétfő

Fotókollázs, pillanatok alatt


A Shape Collage használata rendkívül egyszerű. Bedobáljuk a felhasználni kívánt fotókat a programablak bal oldalán lévő gyűjtőbe, kiválasztjuk a Shape and Size részben a nekünk tetsző formát (az alapformák mellett rajzolhatunk nekünk tetsző elrendezést a Custom opcióban), kiválasztjuk a méretet, hogy hány fotót akarunk felhasználni és mekkora legyen a képek közötti hely (ezeket az opciókat automatikusra is állíthatjuk), majd egy gombnyomás a Preview gombon, és máris látjuk a végeredményt.
photocollage


Akár saját formákat is rajzolhatunk

Pontosabban akkor még csak az elrendezést, képek nélkül. Ha ez megfelelő, akkor a Create gombra kattintva el is készíthetjük a végleges képet. Azt is megszabhatjuk, hogy a kollázson a fotók egyforma méretűek legyenek, de akár változhatnak is.
Ha nemcsak egy formát vagy betűt, hanem komplett szót szeretnénk így kiíratni, akkor minél több fotót tudunk használni, annál izgalmasabb a végeredmény.
A kollázs háttere lehet megadott kép, kiválasztott szín, de akár átlátszó is (ilyenkor érdemes PNG-be menteni a végeredményt).
photocollage

Szöveg a fotókból

A Shape Collage egészen gyorsan dolgozik több száz képpel és bonyolultabb ábrával is. Ennél egyszerűbben szinte képtelenség fotókollázst készíteni. Izgalmas feliratok, ábrák készítésére is kiváló, de jó hasznát veszik grafikusok, webszerkesztők is. S persze a cikk elején felvázolt falikép vagy poszter elkészítéséhez is kiváló eszköz. És ami a legszebb, hogy ingyen van!

A program letöltése az oldalról



Forrás: techline.hu



1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hello!

Ez is jo oldal:
http:// www.writeonit.org/hu/
Szép napot,
Anna