Pages

Subscribe:

2009. január 26., hétfő

Slideroll - slideshow készítő


Látványos slideshow-t készítő oldal a slideroll.com

Ingyenes regisztráció szükséges.
A feltöltött képekhez, feliratokat, linket, áttűnési effekteket adhatunk.
Közzétehetjük a Myscape-n és Youtube-on a slideshow-t, megoszthatjuk ismerőseinkkel, barátainkkal, az oldalra mutató linket elküldhetjük e-mailben, beágyazhatjuk a saját website-unkra vagy blog-unkba.

A publikált galériához mások is írhatnak véleményt.

2009. január 24., szombat

Photozig Albums Express - képszerkesztés, albumkészítés


A Photozig Albums Express-el albumokba rendezhetjük digitális fényképeinket.
Van benne piros szem javítás, kontraszt/ragyogás javítási lehetőség. Az eredeti képet megőrzi.
Az albumokba rendezett fotókkal diavetítéseket készíthetünk + MP3 dalok vagy egyenletes képernyővédők.





Letöltés


A program lényege, hogy lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót a képfeldolgozáson, a fotók összeválogatásától egészen azok megosztásáig a világgal. A felépítése ennek megfelelően olyan, hogy azok is könnyen kiigazodjanak rajta, akik nem különösebben szoktak hasonló szoftverekkel bíbelődni.

A programban albumokat állíthatunk össze fotóinkból, majd ezeken az albumokon belül érjük el a fotóretusálási funkciókat, és később ezeket az albumokat oszthatjuk meg különféle módokon. Sajnos az ingyenes változatban egy albumon belül maximum 100 fotót helyezhetünk el, de otthoni keretek között ez bőven elég, az albumok száma pedig nincs korlátozva.
Az albumokban minden fotónak adhatunk címet és leírást, így később a keresés is egyszerűbb. Az albumba rendezett képeket szerkeszthetjük is, bár a rendelkezésre álló eszköztár némileg visszafogottabb, mint mondjuk a Picasában. A program minden esetben megőrzi a kiinduló képeket is a módosítottak mellett, így bármikor visszaválthatunk az eredeti fotóra. Ez ad némi biztonságérzetet a kezdőknek, hiszen így egy véletlenül elrontott fotótól sem kell érzékeny búcsút venni.
Bármikor összeállíthatunk képeinkből egy látványos slideshow-t, ha mondjuk megmutatnánk éppen őket ismerőseinknek a gépen, de az összeállított albumokat több különféle módon megoszthatjuk még másokkal.

A legegyszerűbb talán, ha elküldjük őket e-mailben. Ekkor a program segítségünkre lesz abban, hogy a levél mérete több kép küldése esetén is megfeleljen az elvárásoknak (vagyis ne küldjünk feleslegesen egy 20 MB-os óriást).
A másik megoldás egy online album létrehozása, majd a link elküldése e-mailben. Ehhez a Photozig számtalan webes sablonnal szolgál, és ha esetleg nincs saját webszerver bérletünk, ahová feltölthetnénk a képeket, ingyen tárhelyet is kapunk a my.photozing.net oldalon (ehhez a regisztrációt közvetlenül a programban is elvégezhetjük a feltöltéskor). Ha saját FTP-nk van, oda is feltölthetjük a kész webes albumot.

Készíthetünk persze CD-t is, ekkor választhatunk, hogy csak a képeket égetjük lemezre, vagy inkább egy elmentett slideshow-t.
Elvileg akár képernyővédőt is készíthetünk fotóinkból, de ez a funkció (pontosabban az elkészült képernyővédő) nálunk a tesztgépen nem működött.
A fotók nyomtatásában is segítségünkre van a program, több képet nyomtathatunk egy lapra, különféle elrendezésben, néhány kattintással.

Forrás: techline.hu



2009. január 3., szombat

Hogyan lehet saját faviconod a bloggeren?

Hogyan lehet a favicont készíteni a bloggerben?

Először is szükség van egy 16x16-os képre.
Ne izgulj, nem kell hogy Photoshop szakértő légy. Ajánlom Favicon Generatort, amivel könnyen el lehet készíteni a szükséges favicont, - itt javaslom, hogy .gif kiterjesztéssel mentsd el a képet.

Utána a következő lépés a bloggerben az "Elrendezés" menüben a "HTML-kód szerkesztése" menüt megnyitjuk, és meg kell keresni a következő kódot:




ez alá be kell szúrni a következő kódot, úgy hogy a favicon szó elé be kell illeszteni a kép helyének linkjét.




az enyém így néz ki:




A szöveg pirossal jelölt részét ki kell cserélned, azzal a linkkel,l ahová feltöltötted a favicon.gif képet.
A kódot egyszerűen megtudod: amikor feltöltötted, akkor megnyitod a képet, és rákattintasz jobb egérgombbal, ott kiválasztod a "Tulajdonságok" menüt, rákattintasz és már ki is másolhatod, a kép helyét


Sok sikert a próbálgatáshoz!

2009. január 1., csütörtök

Hirdetőtábla készítése egyszerűen



Hirdetőtáblákat készíthetünk pár pillanat alatt. Nem kell hozzá más mint egy kép, amit szeretnénk hirdetni, pár kattintás, és máris kész egy útszéli hirdetőtábla, vagy egy nagy broadway hirdetés stb...
érdemes kipróbálni :)
ja igen, és hol is található? nem árt azt is közölni, igaz? :)
Nos, ez is egy Bighugelabs okosság!

Jó szórakozást!