Pages

Subscribe:

2010. október 18., hétfő

Gyorsan és egyszerűen megoszthatjuk képeinket

Újabb, igen egyszerű és gyors képmegosztási lehetőség látott napvilágot, talán érdemes kipróbálni.
Nincs szükség regisztrációra, csak oda kell „dobálni” a képeket, és már küldhetjük is a kapott linket barátainknak, ismerőseinknek.


Bár a szolgáltatás még csak béta (így egyelőre csak képeket tölthetünk fel, a videó- és zenemegosztás még nem működik), az máris jól látszik, hogy az elképzelés működik!
A min.us címre ellátogatva, meglepődve fogjuk tapasztalni, hogy nincs ott semmi – csak egy üres ablak, közepén egy dobozzal, ahová a képeinket dobálhatjuk (drag&drop). Nincs fájltallózás, beállítások, galéria létrehozás és hasonló menüpontok. Nincs más dolgunk, mint belehúzni ebbe a kockába fotóinkat (a bétában maximum 7 MB-os lehet egy kép, és 50 képet pakolhatunk egy galériába).

Ha végeztünk, máris készen van a lapozható galéria: kapunk hozzá két URL-t: a rövid, „min.us” név nem véletlen, a szolgáltatás egyfajta URL-rövidítőként is működik.
Az egyik URL a galéria címe, (például http://min.us/mvk9CUq) ezt terjeszthetjük bátran a neten.
A másik ULR csak nekünk, a tulajdonosnak fontoside látogatva variálhatjuk később a galériát: adhatunk neki nevet, további képeket rakhatunk bele, vagy egyszerűen törölhetjük az egészet.
Ennyi. Szívesen írnánk még róla, tippeket, trükköket, de tényleg ennyi. És ez benne a remek: gyakorlatilag egy perc alatt készíthetünk egy látványos webes, megosztható galériát, mindenféle regisztrálás és szöszölés nélkül. Ráadásul HTML5 támogatás is van: a fejlesztők készülnek a jövőre (nagyon okosan).
A fejlesztők szerint az alig egy hónap alatt készült min.us szolgáltatást a Google mérnöke, Glen Murpy által fejlesztett projekt, a Dropmocks inspirálta: ők csak továbbfejlesztették, és barátságosabbá tették az elképzelést.
Carl és John nem is titkolja, hogy a min.us-t szeretnék következő generációs képmegosztónak: a béta után már lehetőségünk lesz feltölteni videókat és zenéket is, és a 7 MB-os limitet is megemelik majd.

Forrás: techline.com

0 megjegyzés: